Recepty

Recepty > polévky > okurková polévka

Okurková polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g salátových okurek, sůl, 5 dl mléka, mletý pepř, 2 dl kysané smetany, 1 dl bílého jogurtu, cukr, ocet, kopr, rajčata na ozdobení

Recept na přípravu:

Omyté okurky oloupeme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Osolíme, přidáme mléko, rozmixujeme a přelijeme do hrnce. Přidáme kysanou smetanu, jogurt, okořeníme mletým černým pepřem a dokonale promícháme. Ochutíme cukrem, octem, posypeme nakrájeným koprem a necháme v ledničce dobře vychladnout. Před podáváním dozdobíme okurkovou polévku nakrájeným rajčetem.

Další recepty:
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Smažený hermelín se šunkou smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Klasický ruský boršč smetanu si každý přidává na talíř sám.
Studená okurková bulharská polévka tarator chutná s žitným chlebem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Okurková polévka za studena

Recepty
Motto

Okurková polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.