Recepty > polévky > okurková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g salátových okurek, sůl, 5 dl mléka, mletý pepř, 2 dl kysané smetany, 1 dl bílého jogurtu, cukr, ocet, kopr, rajčata na ozdobení
Recept na přípravu:
Omyté okurky oloupeme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Osolíme, přidáme mléko, rozmixujeme a přelijeme do hrnce. Přidáme kysanou smetanu, jogurt, okořeníme mletým černým pepřem a dokonale promícháme. Ochutíme cukrem, octem, posypeme nakrájeným koprem a necháme v ledničce dobře vychladnout. Před podáváním dozdobíme okurkovou polévku nakrájeným rajčetem.
Další recepty:
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Smažený hermelín se šunkou smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Klasický ruský boršč smetanu si každý přidává na talíř sám.
Studená okurková bulharská polévka tarator chutná s žitným chlebem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Okurková polévka za studena
Okurková polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.