Recepty

Recepty > polévky > okurková polévka s kysanou smetanou

Okurková polévka s kysanou smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g salátových okurek, sůl, 5 dl mléka, mletý černý pepř, 2 dl kysané smetany, 1 dl bílého jogurtu, cukr, ocet, kopr, rajčata na ozdobení

Recept na přípravu:

Omyté okurky oloupeme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Osolíme, přidáme mléko, rozmixujeme a přelijeme do hrnce.Přidáme kysanou smetanu, jogurt, okořeníme mletým černým pepřem a dokonale promícháme. Ochutíme cukrem, octem, posypeme nakrájeným koprem a necháme v ledničce dobře vychladnout. Před podáváním ozdobíme nakrájeným rajčatem.

Další recepty:
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová česnečka s brambory.
Kuřecí nudličky s rýží smažíme na oleji.
Cibulačku se smetanou osladíme špetkou cukru.
Okurková omáčka se smetanou zakysanou.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Cibulačka z červené cibule se může pochlubit barevným vzhledem.
Studená okurková polévka

Recepty
Motto

Okurková polévka s kysanou smetanou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.