Recepty > polévky > okurková polévka ze salátových okurek
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g salátových okurek, sůl, 5 dl mléka, mletý černý pepř, 2 dl kysané smetany, 1 dl bílého jogurtu, cukr, ocet, kopr, rajčata na ozdobení
Recept na přípravu:
Omyté okurky oloupejte, nakrájejte a vložte do mixéru. Osolte, přidejte mléko, rozmixujte a přelijte do hrnce. Přidejte kysanou smetanu, jogurt, okořeňte mletým černým pepřem a dokonale promíchejte. Ochuťte cukrem, octem, posypte nakrájeným koprem a nechte v ledničce vychladnout. Před podáváním ozdobte nakrájenými rajčaty a koprem.
Další recepty:
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Rybí placičky připravíme z file.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Játrová pěna na ozdobu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Tarator studená okurková polévka
Okurková polévka ze salátových okurek má své kouzlo.