Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > olejovovaječná bábovka

Olejovovaječná bábovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mletého cukru, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce

Recept na přípravu:

Vše smícháme v těsto a nalijeme do bábovkové formy (vymazané a vysypané hrubou moukou nebo kokosem). Do těsta můžeme přidat kokos (ořechy, rozinky, kandované ovoce...). Pomalu upečeme.

Další recepty:
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Buchta se zakysanou smetanou a pudinkem vanilkovým.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Hraběnčiny řezy s rybízem do kterých přidáme cukr a strouhaný kokos.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Olejová bábovka

Recepty
Motto

Olejovovaječná bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.