Recepty > ostatní > olomoucké tousty
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
1 veka, změklé máslo, 1,5-2 balíčky olomouckých tvarůžků, mletá sladká a pálivá paprika, mletý pepř
Postup přípravy:
Tvarůžky necháme ztuhnout v lednici a nahrubo nastrouháme.
Veku nakrájíme na plátky, které potřeme máslem, namazanou stranou namočíme do nastrouhaných tvarůžku, poklademe na máslem nebo olejem vymazaný plech a v na teplotu 240°C předem vyhřáté troubě zapečeme. Lehce opepříme mletým pepřem a poprášíme mletou sladkou a pálivou paprikou.
Olomoucké tousty podáváme jako teplé pohoštění.
Další recepty:
Recept na cibulové čatní které nalijeme do sklenic.
Křenová pěna je připravená ze šlehačky a křenu.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Králík na moravance, jednotlivé porce masa osolíme a obalíme ve slanině...
Králík na paprice podáváme s knedlíkem.
Špenátové tousty pečeme 10 minut.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Šumavská bramboračka s odděleně vařenými brambory.
Naložené olomoucké tvarůžky necháme asi 3 dny uležet.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Pečené tousty s kuřecím masem
Recept, podle kterého připravíte jídlo olomoucké tousty.