Recepty

Recepty > omáčky > omáčka ailloli

Omáčka ailloli recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

7 stroužků česneku, 2 vaječné žloutky, sůl, pepř, 250 ml oleje, 2 lžičky vroucí vody, několik kapek citronové šťávy

Jak připravit tento recept:

Česnek utřeme na kašičku, přidáme vaječné žloutky, sůl, pepř a přikapáváme olej až vznikne hustá majonéza.

Ailloli omáčka se ve francouzské Provenci podává k rybám, nebo je součástí salátů z brambor, zeleniny, ryb a vajec natvrdo.

Další recepty:
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou které můžeme zředit trochu mléka.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Hříbková omáčka se lžičkou másla.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Tvarohové knedlíky s broskvemi podáváme pokapané trochou rozpuštěného tuku.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Hříbková kulajda

Recepty
Omáčka ailloli

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka ailloli a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.