Recepty

Recepty > omáčky > omáčka bernaise

Omáčka bernaise recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 ml bílého vinného octa, 200 ml bílého vína, nebo Vermouthu, 2 lžíce posekaných lístků estragonu nebo 2 lžičky sušeného, 2 malé na jemno posekané hnědé šalotky, 1 vaječný žloutek, 5 lžic másla, sůl, kayenský pepř

Jak připravit tento recept:

Ocet, víno, 1 lžíci estragonu a šalotky přivedeme k varu a vše po 5 minut povaříme (zredukujeme). Odstavíme a necháme trochu zchladnout. Zchladlou směs vložíme do mixeru, přidáme žloutek a vše 30 sekund mixujeme za pomalého přidávání rozpuštěného horkého másla. Nakonec přidáme zbylý estragon a ještě několik sekund mixujeme. Je-li omáčka příliš hustá, přidáme lžici vína.

Další recepty:
Fazolová polévka od babičky s vlasovými nudlemi.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Křenová polévka do které přidáme smetanu.
Banánová polévka s piškoty.
Cuketa na kari koření.
Kuře na kari podáváme s rýží.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Koprová omáčka od babičky podáváme s houskovým knedlíkem
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Bedly v pivním těstíčku osmažíme v rozpáleném oleji.
Bedly na víně

Recepty
Omáčka bernaise

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka bernaise a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.