Recepty

Recepty > omáčky > omáčka mornay se sýrem

Omáčka mornay se sýrem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

75 g másla, 75 g hladké mouky, 1,5 dl smetany, 1-2 vaječné žloutky, 75-100 g tvrdého sýra, sůl, muškátový květ

Jak připravit tento recept:

V hrnci na másle připravíme světlou jíšku, do kterě přidáme muškátový květ, sůl a zalijeme studenou smetanou. Za stálého míchání uvaříme dohusta a necháme částečně zchladnout. Přidáme vaječné žloutky a strouhaný sýr a důkladně promícháme. Takto připravenou sýrovou omáčku používáme na zapékání masa, vajec, zeleniny...

Další recepty:
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Bavorská svíčková rozinky namočíme na 24 hodin...
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Cuketová polévka se sýrem vařená na slabém plameni.
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Jahodové čatní podáváme k masům.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Česneková houbovka po staročesku

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka mornay se sýrem a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.