Recepty > omáčky > omáčka mornay se sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
75 g másla, 75 g hladké mouky, 1,5 dl smetany, 1-2 vaječné žloutky, 75-100 g tvrdého sýra, sůl, muškátový květ
Jak připravit tento recept:
V hrnci na másle připravíme světlou jíšku, do kterě přidáme muškátový květ, sůl a zalijeme studenou smetanou. Za stálého míchání uvaříme dohusta a necháme částečně zchladnout. Přidáme vaječné žloutky a strouhaný sýr a důkladně promícháme. Takto připravenou sýrovou omáčku používáme na zapékání masa, vajec, zeleniny...
Další recepty:
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Bavorská svíčková rozinky namočíme na 24 hodin...
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Cuketová polévka se sýrem vařená na slabém plameni.
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Jahodové čatní podáváme k masům.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Česneková houbovka po staročesku
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka mornay se sýrem a recept na přípravu.