Recepty

Recepty > omáčky > omáčka puttanesca

Recept - Omáčka puttanesca

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, nebo 6 nahrubo nasekaných spařených a oloupaných rajčat, 1/4 lžičky vloček sušených chilli papriček nebo 1 malá chilli paprička, 6filetů ančoviček, 1,5 lžíce malých kaparů, 1 1/2 lžíce nasekaných černých oliv bez pecek, 2 lžíce nasekaných listů čerstvé bazalky, 250 g těstovin, 30 g nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátý olivový olej vložíme nadrobno nasekané stroužky česneku, který po několik vteřin na oleji osmahneme a pak přidáme rozsekaná rajčata. Vše důkladně promícháme dřevěnou vařečkou, necháme několim minut za stálého míchání povařit, přidáme chilli, nasekané ančovičky, kapary, černé olivy, osolíme a opepříme. Vše znovu zamícháme několik minut povaříme a sejmeme z ohně. Těstoviny uvaříme "al dente", uvařené těstoviny překlopíme do omáčky a důkladně promícháme. Přidáme nasekanou bazalku, nastrouhaný parmezán a opět promícháme.

Podáváme s těstovinami pokapané olivovým olejem a ozdobené celými lístky čerstvé bazalky.

Další recepty:
dršťková polévka, pivní marináda, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, švestková omáčka, čínská polévka, chilli omáčka, vlámská olivová omáčka, francouzská pórková polévka, boloňská omáčka, dršťková polévka z hlívy ústřičné, boloňská omáčka na těstoviny, sambal oelek, chilli omáčka, medová marináda

Recepty
Omáčka puttanesca

Dozvíte se zde, jak se vaří omáčka puttanesca.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.