Recepty > omáčky > omáčka puttanesca
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, nebo 6 nahrubo nasekaných spařených a oloupaných rajčat, 1/4 lžičky vloček sušených chilli papriček nebo 1 malá chilli paprička, 6filetů ančoviček, 1,5 lžíce malých kaparů, 1 1/2 lžíce nasekaných černých oliv bez pecek, 2 lžíce nasekaných listů čerstvé bazalky, 250 g těstovin, 30 g nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátý olivový olej vložíme nadrobno nasekané stroužky česneku, který po několik vteřin na oleji osmahneme a pak přidáme rozsekaná rajčata. Vše důkladně promícháme dřevěnou vařečkou, necháme několim minut za stálého míchání povařit, přidáme chilli, nasekané ančovičky, kapary, černé olivy, osolíme a opepříme. Vše znovu zamícháme několik minut povaříme a sejmeme z ohně. Těstoviny uvaříme "al dente", uvařené těstoviny překlopíme do omáčky a důkladně promícháme. Přidáme nasekanou bazalku, nastrouhaný parmezán a opět promícháme.
Podáváme s těstovinami pokapané olivovým olejem a ozdobené celými lístky čerstvé bazalky.
Další recepty:
dršťková polévka, pivní marináda, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, švestková omáčka, čínská polévka, chilli omáčka, vlámská olivová omáčka, francouzská pórková polévka, boloňská omáčka, dršťková polévka z hlívy ústřičné, boloňská omáčka na těstoviny, sambal oelek, chilli omáčka, medová marináda
Dozvíte se zde, jak se vaří omáčka puttanesca.