Recepty > omáčky > omáčka romesco
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 hrnku olivového oleje, 1/4 hrnku stroužků česneku, 1 červená paprika, oloupaná a jadřince zbavená, 2 rajčata (lze použít i z konzervy, ale bez tekutiny), 2 sušené chili papričky, namočené ve vařící vodě a zbavené jadřince, 1 krajíc bílého chleba kůrky zbaveného a nekrájeného na kostky, 1/4 hrnku octa z červeného vína, 1/4 hrnku suchého červeného vína, 1/4 hrnku na sucho opražených, slupky zbavených lískových oříšků, 1 lžíce medu, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Zvlášť osmažíme oloupané stroužky česneku, červenou papriku, chili papričky, chleba a nakonec rajčata, každé asi po 2 minut. Každou ingredienci vyjmeme z oleje pomocí drátěné naběračky. Do pánve nalijeme ocet, víno a uvolníme všechen výpek ode dna. Tekutinu nalijeme do mixeru, přidáme osmažené ingredience a vše rozmixujeme. Přidat lískové oříšky a rozmixovat směs do jemna. Přidáme med a ochutíme solí a pepřem.
Další recepty:
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Kuře na skořici pečeme, dokud není kůrčička zlatohnědá.
Smetanová česneková polévka s osmaženými houskovými kostičkami.
Smetanová polévka s houbami a bramborem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Hlíva ústřičná v čínském karamelu lehce promícháme a opečeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Rajčatová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka romesco a recept na přípravu.