Recepty > omáčky > omáčka s bambusovými výhonky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 pórek, konzerva bambusových výhonků ve slaném nálevu, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, koření pěti vůní dle chuti, 150 ml kuřecího nebo hovězího, rybího vývaru (podle zvoleného druhu masa), 2 lžíce čínského vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce máčeného škrobu, 1-2 lžíce oleje, špetka cukru, kapka octa, wei-su
Jak připravit tento recept:
Ve woku či pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm na kostičky nakrájený pórek (krátce, jen co zavoní), přidáme taktéž na kostičky nakrájenou papriku a bambusové výhonky, rychle prohodíme, přidáme koření, vývar, víno a přivedeme k varu. Podle chuti zahustíme máčeným škrobem a osladíme, je-li potřeba. Zakápneme octem a na závěr přidáme špetku wei-su.
Další recepty:
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí kousky s nivou a bramborovou kaší.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí kung-pao s rýží kterou uvaříme podle návodu.
Jogurtové těsto na pizzu pečenou ve vyhřáté troubě.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Sýrová omáčka na těstoviny z nivy a rajčat.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Polévka z červené čočky a rajčat dochucená celerovou natí.
Sýrová omáčka na těstoviny
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka s bambusovými výhonky a recept na přípravu.