Recepty > omáčky > omáčka s citronovou kůrou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vaječné žloutky, polovina lžíce octa, 2 lžíce vody, 1 lžička másla, 1 lžička hrubé mouky, sůl, hořčice, 1 okurka, 1 sardelka, kousek cibule, zelená petržel, citronová kůra
Jak připravit tento recept:
Vaječný žloutek, ocet, vodu, mouku, máslo a sůl kvedláme ve vodní lázni do zahoustnutí. Do prochladlého dáme trochu hořčice, sekanou cibuli a okurku, utřenou sardelku, zelenou petržel a strouhanou citrónovou kůru a dúkladně promícháme.
Další recepty:
Italská polévka s rýží ke které přidáme pyré z mrkve.
Majonéza z mléka s octem, pepřem a hořčicí.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Hovězí maso s křenem ke kterému přimícháme křenovou pastu.
Křenová polévka podle chuti dosolená.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Koprová omáčka se smetanou.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Citronová bábovka 40 minut pečená.
Křenová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka s citronovou kůrou a recept na přípravu.