Recepty > omáčky > omáčka s kuřetem, smetanou a máslem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kuře, 1 světlá jíška, sůl, 1 kelímek smetany, 200 g pomazánkového másla
Jak připravit tento recept:
Kuře naporcujeme a podusíme. Když je maso hotové, obereme jej. Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, rozpustíme pomazánkové máslo, přidáme obrané kuřecí maso, zalijeme vývarem z kuřete. Přidáme smetanu, podle potřeby zahustíme jíškou a dosolíme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami jakou přílohou.
Další recepty:
Tvarohové knedlíky pokapané javorovým sirupem.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Polévka z červené čočky a rajčat dochucená celerovou natí.
Krůta pečená na másle vypečenou šťávu seškrábneme a společně povaříme.
Sýrová omáčka na těstoviny z nivy a rajčat.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Boršč s klobásou do porce přidáme zakysanou smetanou.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Houbová omáčka s kysanou smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka s kuřetem, smetanou a máslem a recept na přípravu.