Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce vinného octa, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžíce cukru, 1 lžička hořčice, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce jemně nasekané cibulky, 1 lžička jemně nasekané pažitky
Jak připravit tento recept:
Vinný ocet, sůl, pepř a cukr důkladné promícháme. Přidáme hořčici a po troškách přiléváme olivový olej. Když je směs homogenní, lehce vmícháme cibuli a pažitku.
Omáčka vinegret je vhodná na všechny druhy zeleninových salátů.
Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kuřecí směs s cibulí a zeleninovým salátem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kuřecí maso s ananasem, neprve nakrájíme kuřecí maso na kousky.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Koprová omáčka se smetanou.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Houbová omáčka s kysanou smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka vinegret a recept na přípravu.