Recepty > omáčky > z angreštu a smetany
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 dl zakysané smetany, 150 g angreštu, 50 g cukru, 60 g hladké mouky, polovina citronu, 50 g másla, sůl
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky si připravíme růžovou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, smetanou a přisolíme. Angrešt omyjeme. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Do omáčky přidáme angrešt, podle chuti citronovou kůru a cukr a vaříme, až angrešt změkne. Nakonec omáčku z angreštu ochutíme citronovou šťávou.
Podáváme k masu nebo zelenině.
Další recepty:
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí směs s cibulí a zeleninovým salátem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Koprová omáčka se smetanou.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Houbová omáčka s kysanou smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z angreštu a smetany a recept na přípravu.