Recepty

Recepty > omáčky > z bezových květů

Omáčka z bezových květů recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

několik snítek bezových květů (na 2 porce 8-10), 1 máslová jíška, trocha tuku na podušení, 1 kyselá smetana, 1 muškátový květ, sůl

Jak připravit tento recept:

Bezové květy namočíme asi na hodinu do studené osolené vody. Připravíme si máslovou jíšku, přiléváme vodu, vaříme a mícháme, aby se nevytvořily žmolky, mouky a vody. Květy vytáhneme z vody a jemně osušíme. Rozpustíme tuk (lžíci) a na něm květy chvilku podusíme i s muškátovým květem a podušený jej přidáme do omáčky. Přidáme kyselou smetanu a promícháme, podle chuti osolíme, již nevaříme.

Hodí se ke zvěřině, krůtímu, slepičímu i kuřecímu masu.

Další recepty:
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí směs s cibulí a zeleninovým salátem.
Koprová omáčka se smetanou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Houbová omáčka s kysanou smetanou

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z bezových květů a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.