Recepty > omáčky > omáčka z bílého vína a tvarohu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 150 ml bílého vína, 60 g másla, 50 ml sladké smetany, 100 g měkkého tvarohu, bílý pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Nadrobno nakrájenou cibuli zalijeme vínem a necháme přijít k varu, víno vyvaříme na jednu třetinu. Zbylý vývar propasírujeme na jemném sítě a pak vrátíme do kastrůlku a znovu prohřejeme. Máslo nakrájíme na kousky a zašleháme do omáčky. Přilijeme smetanu, stáhneme z ohně, přidáme tvaroh a znovu prošleháme. Ochutíme.
Další recepty:
Bílá bramboračka do které vmícháme žloutek v mléce.
Sýrová omáčka na těstoviny kterou povaříme do zhoustnutí.
Bílá polévka z králíka dochucená na talíři lžicí octa.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Bedly v pivním těstíčku osmažíme v rozpáleném oleji.
Fazolová polévka od babičky s vlasovými nudlemi.
Křenová polévka do které přidáme smetanu.
Banánová polévka s piškoty.
Cuketa na kari koření.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Úhoř na víně s rýží nebo brambory jako přílohou.
Česneková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z bílého vína a tvarohu a recept na ni.