Recepty > omáčky > omáčka z borůvek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g borůvek, 1 lžíce másla, 2 dl sladké smetany, 50 g cukru, 2 lžíce perníku, mletá skořice, citronová kůra
Jak připravit tento recept:
Borůvky propereme, posypeme cukrem, přidáme máslo, trochu vody a vše rozvaříme. Směs zahustíme perníkem, smetanou a nakonec okořeníme skořicí a citronovou kůrou. Hustou, chutnou a voňavou omáčkou z borůvek, která je též známa pod názvem žahour, poléváme knedlíky, lívance apod.
Další recepty:
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Hovězí guláš na červeném víně s chlebovou střídkou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru na marinádu.
Boloňské špagety k nimž přidáme tymián a bazalku.
Borůvkový žahour k přelití lívanců.
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Nivová omáčka se smetanou, těstovinami nebo houskovými knedlíky.
Borůvkový trhanec z palačinek.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme.
Nivová omáčka na těstoviny s pórkem nakrájeným na kolečka.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Borůvková omáčka na víně
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z borůvek a recept na přípravu.