Recepty > omáčky > z borůvkového kompotu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g borůvkového kompotu, 125 ml smetany na vaření, 20 g másla, moučkový cukr, strouhaný perník
Jak připravit tento recept:
Borůvkový kompot vyklopíme do hrnce, přidáme smetanu, máslo a dle chuti cukr. Krátce povaříme a nakonec zahustíme strouhaným perníkem. Kdo chce mít omáčku jemnější může nejdříve kompot rozmixovat. Podáváme například ke kynutým knedlíkům bez náplně nebo s piškoty.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí směs s cibulí a zeleninovým salátem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Brusinková omáčka z kompotu ke zvěřině.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Borůvkový koláč s drobenkou
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z borůvkového kompotu a recept na přípravu.