Recepty > omáčky > omáčka z celeru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina velkého celeru, 30 g másla, 30 g polohrubé mouky, hovězí vývar podle potřeby, 2 lžíce bílého vína, 5 g cukru, 5 g pomerančové kůry, 3 zrnka tlučeného pepře, 4 lžíce kyselé smetany, sůl
Jak připravit tento recept:
Očištěný celer nakrájíme na kostičky, které na rozehřátém másle podusíme do měkka. Poté na něj nasypeme mouku, kterou necháme zežloutnout. Za stálého šlehání zalijeme hovězí polévkou a vínem tak, aby vznikla hustá omáčka. Přidáme cukr, sekanou kůru, tlučený pepř a omáčku dobře povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme kyselou smetanu. Můžeme ozdobit celerovými lístky.
Další recepty:
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Rychlá smetanová omáčka se šunkou která je slaná.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Polévka z celeru krátce povařená.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plátkem hovězího masa.
Provensálská rajčata s vejci a chlebem.
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Omáčka na špagety z rajčat
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z celeru a recept na přípravu.