Recepty > omáčky > omáčka z cibule
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, hladká mouka, 500 ml vývaru, 1 sladká smetana, 250 ml mléka, trocha octa, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Na oleji zapěníme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova a přidáme utřený česnek. Podle potřeby zamícháme mouku a připravíme si zásmažku. Podlijeme studeným vývarem. Za stálého míchání přidáme mléko a smetanu. Nakonec krátce povaříme. Ochutíme malou lžící octa, trochou soli a pepřem. Podáváme s vařeným bramborem a kuřecím masem.
Další recepty:
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Smetanová česneková polévka do které přidáme prolisovaný česnek.
Kuře pečené na zelí s brambory jako přílohou.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Mřížkový koláč s tvarohem upečeme dorůžova.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Španělská česneková polévka do talíře vložíme kostičky z osmažené veky.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Česneková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z cibule na přípravu.