Recepty

Recepty > omáčky > omáčka z hřibů modráků

Omáčka z hřibů modráků recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

několik hřibů modráků, mletý pepř, sůl, 40 g másla, 40 g mouky, 100 ml mléka, 2 vaječné žloutky

Jak připravit tento recept:

Hřiby modráky pokrájíme, opepříme, osolíme a dusíme na pánvi ve vlastní šťávě. Když vysmahnou, přiléváme po troškách horkou vodu - ne mnoho. Současně si na druhé pánvi připravíme z másla a mouky světlou jíšku, postupně ji rozředíme mlékem, přidáme podušené houby a povaříme. Nakonec do hotové omáčky rozšleháme žloutky. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Další recepty:
Smaženice z hub s chlebem.
Koprová omáčka se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou odle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Omáčka z hřibů se zakysanou smetanou.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Smetanové kuře na paprice s kuřecím masem a těstovinami nebo knedlíkem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Smetanová koprová omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z hřibů modráků a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.