Recepty > omáčky > z hub šitake
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 200 g japonských hub šitake, 2 lžíce vína, čtvrt hrnku silného hovězího vývaru, 2 lžíce celozrnné hořčice, 3/4 hrnku smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 1 lžíce nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
Jak připravit tento recept:
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby šitake nakrájené na tenké plátky a mícháme při střední teplotě, až jsou houby měkké (pokud používáme sušené houby, před úpravou je na hodinu namočíme do vody). Přilijeme víno a mícháme tak dlouho, až se téměř vypaří. Přimícháme vývar, hořčici a smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme 5 minut, až se tekutina částečně odpaří a omáčka zhoustne. Ochutíme, přidáme petrželku a podáváme.
Další recepty:
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Smaženice z hub čerstvých.
Brusinková omáčka z kompotu ke zvěřině.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Koprová omáčka se smetanou.
Brusinková omáčka k sýru s hořčicí a povidly.
Kuřecí směs s cibulí a zeleninovým salátem.
Dezert ze sýru necháme zabalený v chladu do druhého dne.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Dršťková polévka z hub
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z hub šitake a recept na přípravu.