Recepty > omáčky > omáčka z karobu na dezerty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g másla, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 4 lžíce karobu, 80 g ovocného cukru
Jak připravit tento recept:
Na nízkém plameni rozpustíme máslo, vmícháme do něj ovocný cukr, karob a nakonec ho zahustíme kukuřičným škrobem. Povaříme velmi zvolna asi 5 minut a hotovou omáčkou přeléváme dezerty, ovoce nebo moučníky.
Další recepty:
Kari rizoto z rýže.
Sýrová omáčka na těstoviny kterou povaříme do zhoustnutí.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Cuketa na kari mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Vepřové kotlety s omáčkou s kapary a na kostičky nakrájenou okurkou.
Koprová omáčka se smetanou.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Jemná bramborová polévka do níž přidáme kousek másla.
Jablkový dezert
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z karobu na dezerty a recept na přípravu.