Recepty > omáčky > omáčka z krabího masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
15 dkg krabího masa, hrst sušených krevet, ocet, žluté víno, cukr, 1 sklenka vývaru, Wei-su (glutamát sodný)
Jak připravit tento recept:
Krabí maso nasekáme s několika sušenými krevetami na jemnou fáš. Zakapeme několika kapkami octa a necháme odležet. V porcelánové misce smícháme lžíci žlutého vína, špetku cukru, sklenku vývaru, lžičku oleje a špetku Wei-su. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, přidáme připravenou fáš z krabího masa, zalijeme připraveným zálivem, vše zamícháme a dusíme. Poté přidáme sůl, zahustíme máčeným škrobem, zakapeme olejem a podáváme v teplé míse.
Další recepty:
Kari rizoto z rýže.
Koprová omáčka se smetanou.
Čínská krabí polévka s mletým pepřem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Sladká koprová omáčka ze smetany.
Cuketa na kari mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Rajská omáčka z kečupu s vařeným nebo pečeným hovězím masem.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Krabí polévka se přímo nabízí k ochucení provensálským kořením.
Smažené kuře na koriandru
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z krabího masa a recept na přípravu.