Recepty > omáčky > omáčka z kuřecích žaludků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g kuřecích žaludků, 1 cibule, 60 g másla, 4 polévkové lžíce mouky, 2 stroužky česneku, 1 1/2 litru masového vývaru, 200 ml zakysané smetany, 300 ml smetany, 1 kávová lžička mletého zázvoru
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle osmahneme 3 polévkové lžíce mouky dozlatova, přimícháme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vše podusíme a připravíme si tak jíšku. Kuřecí žaludky uvaříme doměkka v masovém vývaru. Po vyjmutí z polévky nakrájíme žaludky na drobné kousky. Zakysanou smetanu důkladně promícháme se smetanou a jednou vrchovatou lžící mouky. Jíšku promícháme se šesti naběračkami masového vývaru, přidáme nakrájené kuřecí žaludky, přilijeme smetanovou směs a vše společně povaříme. V průběhu vaření okořeníme zázvorem.
Další recepty:
hořčičná polévka, vepřové plátky na smetaně, hořčičná omáčka na víně, omáčka ke steaku, francouzská pórková polévka, hovězí guláš na červeném víně, francouzská omáčka na víně, hořčičná omáčka z vývaru, boloňské špagety, švestková omáčka, nadívaný vepřový řízek, barbecue omáčka, chilli omáčka, čínská polévka, chilli omáčka
Dobrou chuť vám přeje omáčka z kuřecích žaludků.