Recepty

Recepty > kuře > omáčka z kuřecích žaludků a uzeného masa

Omáčka z kuřecích žaludků a uzeného masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

300 g kuřecích žaludků, 150 g vařeného uzeného masa, 3 lžíce nastrouhaných sladkokyselých okurek, 1 lžička soli, 1 kostka bujónu, 50 ml hladké mouky, 300 ml mléka, 200 g smetany ke šlehání, 1 lžička krystalového cukru

Postup přípravy:

Kuřecí žaludky omyjeme, vložíme do tlakového hrnce s osolenou vodou, uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené uzené maso nakrájíme (pomeleme) na drobné kostičky a žaludky nakrájíme každý na 2-3 díly. Do 250 ml vývaru rozpustíme bujón. V mléce rozmícháme mouku a ve vývaru za stálého míchání ji povaříme. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso, žaludky, prohřejeme a přidáme smetanu. Necháme pouze přejít varem a odstavíme. Do odstavené omáčky přidáme nastrouhané okurky a cukr. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Další jídla:
Obalované kuřecí závitky pečeme, až dostanou zlatavou barvu.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme dozlatova.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Krémová bramboračka se žampiony a smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme.
Halušky se zelím a uzeným masem během dušení podléváme vývarem.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Kotlety na šlehačce zapečeme s kolečky brambor.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm omáčka z kuřecích žaludků a uzeného masa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.