Recepty > houby > omáčka z májovek
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g másla, mléko, 60 g hladké mouky, menší miska hub májovek, sůl podle potřeby, voda podle potřeby
Recept na přípravu:
Májovky očistíme, nakrájíme na kousky. Na másle orestujeme houby, zasypeme moukou a připravíme jíšku, kterou zalijeme půl na půl vodou s mlékem. (Kdo má radši krémovější může dát smetanu). Důkladněrozšleháme metlou a provaříme. Dochutíme solí. Podáváme například s knedlíkem.
Další recepty:
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Drůbeží játra na smetaně do nichž vmícháme hrášek.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Hříbky na smetaně podusíme.
Bedly na víně a slanině.
Houbová polévka se smetanou ozodobená zelenou petrželí.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Recept na houby na smetaně s knedlíkem
Omáčka z májovek zve ke stolu.