Recepty > omáčky > omáčka z naložených hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g tuku, 50 g hladké mouky, 250 ml vývaru, 200 ml kysané smetany, 3 lžíce naložených hub, 15 g másla, sůl, citronová šťáva, hořčice, cukr
Jak připravit tento recept:
Z tuku a mouky si připravíme jíšku, přidáme vývar, povaříme a přidáme smetanu. Houby opláchneme na sítku vodou, drobně pokrájíme, podusíme na másle a přidáme do základu omáčky. Osolíme, okořeníme hořčicí, citronovou šťávou a cukrem.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou odle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Smaženice z hub s chlebem.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Omáčka z hřibů se zakysanou smetanou.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Smetanové kuře na paprice s kuřecím masem a těstovinami nebo knedlíkem.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z naložených hub a recept na přípravu.