Recepty

Recepty > omáčky > omáčka z ořechů

Omáčka z ořechů recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g másla, 300-400 g ořechů, 8 cibulí, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 vaječné žloutky, 6-7 stroužků česneku, 100 ml vinného octa, 5 hřebíčků, polovina lžičky sladké papriky, polovina lžičky šafránu, majoránka, petrželka, sůl, bobkový list, 400-500 ml kuřecího vývaru

Jak připravit tento recept:

Najemno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět v kastrole na rozehřátém másle. Přidáme česnek, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme, zředíme kuřecím vývarem a povaříme. Zvlášť si svaříme vinný ocet s hřebíčkem, skořicí a bobkovým listem. Nastrouhané ořechy smícháme s mletou paprikou, šafránem, koriandrem, majoránkou, petrželkou, pepřem, žloutky a scezeným vinným octem. Všechno přidáme do kuřecího vývaru, prohřejeme, ale již dál nevaříme. Studenou ořechovou omáčkou poléváme drůbež, pečený lilek, fazole, pstruha...

Další recepty:
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Kotlety na šlehačce zapečené s kolečky brambor.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Tvarohová pomazánka s ořechy k máslovým sušenkám.
Rýže s hráškem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Brusinková omáčka ze zavařeniny

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z ořechů a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.