Recepty > omáčky > omáčka z petržele s česnekem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce másla, 4 lžíce cibule, 2 vaječné žloutky, 3 dl smetany, 3 lžice petrželky, 1 stroužek česneku, 1 lžička octa, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a nasekanou petrželku. Krátce podusíme a pak odstavíme. V jiné nádobě přivedeme smetanu k bodu varu, přidáme směs cibule s petrželkou, osolíme a opepříme. Na konec přidáme rozmíchané žloutky, se kterými omačku už nevaříme. Omáčku podáváme k podušené rybě nebo filé.
Další recepty:
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou kterou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Cuketa na kari s chilli.
Kuřecí a krůtí fondue podáváme s různými druhy dresingů...
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Hlíva ústřičná s těstovinami dusíme s malým množstvím tekutin.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme výpekem z pekáče.
Plněné papriky se sýrem a zeleninovým salátem.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Sýrové fondue
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z petržele s česnekem a recept na přípravu.