Recepty

Recepty > omáčky > omáčka z portského vína

Omáčka z portského vína recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžička kukuřičné moučky, výpek z masa, 2 lžíce vody, 8 lžic portského vína, 1 lžíce šípkové zavařeniny, 2 lžičky hnědého cukru, 3 snítky tymiánu, 1-2 lžičky citronové šťávy

Jak připravit tento recept:

Kukuřičnou moučku smícháme se 2 lžícemi vody, poté přidáme výpek z masa, šípkovou zavařeninu, portské víno, nasekané lístečky tymiánu a cukr, promícháme. Vaříme 2-2 1/2 minuty na 600W, dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne. Během vaření dvakrát promícháme. Poté přidáme citronovou šťávu podle chuti, popřípadě dokořeníme.

Další recepty:
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Smaženice z hub s chlebem.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Hovězí roštěná na smetaně

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z portského vína a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.