Recepty

Recepty > omáčky > omáčka z rajčat nebo protlaku

Omáčka z rajčat nebo protlaku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

40 g másla, 20 g cibule, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 cm skořice, polovina bobkového listu, snítka tymiánu nebo polovina lžičky tymiánu suchého, 3 čtvereční cm citronové kůry, 20 g cukru nebo medu, 40 g mouky, 4 rajčata nebo 2 navršené lžíce rajského protlaku, masový vývar, sůl, šťáva z 1/2 citronu nebo 1/16l dobrého vinného osta (může být i jablečný)

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátém másle osmažíme do zlatohněda na plátky nakrájenou cibuli, pepř, nové koření, skořici, bobkový list, tymián, hřebíček, citronovou kůru v celku a cukr nebo med. Když cibule dostane zlatohnědou barvu, přisypeme mouku, kterou také necháme zežloutnout. Přidáme rajčata, důkladně promícháme a chvíli dusíme. Zalijeme polévkou a povaříme. Podle chuti dochutíme citronovou šťávou nebo octem, osolíme, nebo přisladíme, povaříme a procedíme.

Další recepty:
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Smaženice z hub s chlebem.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Omáčka na špagety z rajčat

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z rajčat nebo protlaku a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.