Recepty > omáčky > omáčka z uzené slaniny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
125 g prorostlé uzené slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml hovězího vývaru
Jak připravit tento recept:
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme v hrnci rozpustit. Zasypeme moukou a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Zalijeme vývyrem, důkladně rozmícháme a povaříme, až je omáčka hladká. Podáváme s vařenými brambory a opečenou uzeninou.
Další recepty:
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Králík na zelenině s bramborem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Pečený bažant na slanině s knedlíky a červeným zelím.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Dýňová koprovka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z uzené slaniny a recept na přípravu.