Recepty > omáčky > omáčka z vepřového jazyka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vepřový jazyk, 2 tavené sýry, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 500 ml mléka, malá zakysaná smetana, stroužek česneku, majoránka, sůl
Jak připravit tento recept:
V osolené vodě uvaříme doměkka vepřový jazyk, který prudce zchladíme, sloupneme a nakrájíme na plátky. Z másla, hladké mouky, česneku a soli usmažíme jíšku. Rozředíme vývarem, případně mlékem a necháme provařit. Přidáme tavené sýry a zjemníme zakysanou smetanou. Sýry se musí v omáčce rozpustit. Dokořeníme majoránkou, vložíme nakrájený jazyk a prohřejeme.
Další recepty:
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Smaženice z hub s chlebem.
Omáčka na špagety z rajčat
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z vepřového jazyka a recept na přípravu.