Recepty > omáčky > omáčka ze smržů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 smržů, 1 lžička nastrouhané cibule, 2 lžíce másla, 40 g mouky, 0,5 l vývaru z bujónové kostky, mletý pepř, trochu citronové šťávy, petrželka, sůl
Jak připravit tento recept:
Očištěné smrže uvaříme v osolené vodě. Cibulku osmažíme na másle do světle žluta, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, přilijeme vývar a dobře povaříme. Pak přidáme na menší kousky pokrájené vařené houby, okořeníme pepřem, citronovou šťávu, osolíme a vmícháme jemně rozsekanou petrželku.
Další recepty:
Čatní z manga necháme vychladnout.
Kuřecí maso se žampiony podáváme s vhodnou přílohou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Brusinková omáčka ze sušených brusinek z malého hrnce.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Kotlety na šlehačce zapečené s kolečky brambor.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Višňová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka ze smržů a recept na přípravu.