Recepty > omáčky > omáčka ze sušených švestek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 balíčky sušených švestek, 500 ml vody, 1 lžíce sojové omáčky Tamari, ovocný cukr, 1 lžička kukuřičného škrobu
Jak připravit tento recept:
Sušené švestky vložíme do hrnce, přidáme sojovou omáčku a zalijeme 500 ml vody. Švestky uvaříme hodně doměkka, osladíme ovocným cukrem a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Povaříme ještě 5 minut a rozmixujeme. Podáváme k masu s rýží nebo těstovinami.
Další recepty:
Čatní z manga necháme vychladnout.
Brusinková omáčka ze sušených brusinek z malého hrnce.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Kuřecí maso se žampiony podáváme s vhodnou přílohou.
Rýže s hráškem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Kotlety na šlehačce zapečené s kolečky brambor.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Koláč se švestkami
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka ze sušených švestek a recept na přípravu.