Recepty > omáčky > omáčka ze zavařeniny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce zavařeniny, 40 g strouhanky, trocha horké vody, ocet nebo citronová šťáva, oříšek másla
Jak připravit tento recept:
Zavařeninu rozmícháme s trochou horké vody a povaříme ji. Vmícháme strouhanku. Pokud je zavařenina příliš sladká, okyselíme lžičkou octa nebo citronové šťávy. V opačném případě omáčku osladíme. Důkladně promícháme a před podáváním vmícháme oříšek másla.
Omáčka ze zavařeniny se hodí na pudinky, nákypy, knedlíky.
Další recepty:
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Kotlety na šlehačce zapečené s kolečky brambor.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Brusinková omáčka k sýru s povidly.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Kuřecí maso se žampiony podáváme s vhodnou přílohou.
Rýže s hráškem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Brusinková omáčka ze zavařeniny
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka ze zavařeniny a recept na přípravu.