Recepty

Recepty > kuře > opékané játrové noky

Opékané játrové noky

Potřebné suroviny:

250 g drůbežích jater, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce krupice, 1 vejce, 1/2 malé cibule, sůl, špetka majoránky i tymiánu, voda, 1/2 kostky slepičího bujonu, 50 g sádla, 1 cibule

Postup přípravy:

Drůbeží játra umeleme nebo naškrabeme, doplníme je strouhankou, krupicí, vejcem i nadrobno nakrájenou cibulí a kořením a dobře promícháme. Do kastrolu s malým množstvím vařící vody a bujonem vykrajujeme velkou lžící noky a jen asi 10 minut je zvolna vaříme. Pak je vyjmeme na cedník, necháme okapat a klademe je na pánev s rozehřátým sádlem. Po obou stranách je jen krátce opékáme. Pak je vyjmeme a na pánev dáme ještě oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli osmažit. Noky rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Další jídla:
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Recept játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla opékané játrové noky přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.