Recepty > zeleninové > opékané špagety
Potřebné suroviny:
1 balíčku špaget, 300 g sójových kostek, 300 g zeleniny (mrkev, pórek - podle možnosti), 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, sójová omáčka
Omáčka: 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce sójové omáčky, pepř, citrónová šťáva, 1/2 lžičky kečupu, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky glutasolu
Postup přípravy:
Sójové kostky zakapeme sójovou omáčkou a necháme 30 minut uležet. Špagety uvaříme do poloměkka a rychle propláchneme studenou vodou. Zeleninu nakrájíme šikmo na nudličky. Česnek nakrájíme na drobné plátečky. Rozehřejeme olej na velké pánvi a vložíme do něj česnek. Necháme mírně zhnědnout a přidáme kostky a zeleninu. Když je zelenina měkká přidáme studené špagety a stále mícháme. Jakmile jsou špagety teplé, přidáme omáčku a rychle mícháme asi půl minuty. Podáváme horké. Celý pokrm musíme připravovat na silném plameni, aby špagety nezměkly.
Další jídla:
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Baskické fazole se sosem.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák
Opékané špagety rozezní chuťové pohárky.