Recepty

Recepty > zeleninové > opékané špagety

Opékané špagety

Potřebné suroviny:

1 balíčku špaget, 300 g sójových kostek, 300 g zeleniny (mrkev, pórek - podle možnosti), 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, sójová omáčka
Omáčka: 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce sójové omáčky, pepř, citrónová šťáva, 1/2 lžičky kečupu, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky glutasolu

Postup přípravy:

Sójové kostky zakapeme sójovou omáčkou a necháme 30 minut uležet. Špagety uvaříme do poloměkka a rychle propláchneme studenou vodou. Zeleninu nakrájíme šikmo na nudličky. Česnek nakrájíme na drobné plátečky. Rozehřejeme olej na velké pánvi a vložíme do něj česnek. Necháme mírně zhnědnout a přidáme kostky a zeleninu. Když je zelenina měkká přidáme studené špagety a stále mícháme. Jakmile jsou špagety teplé, přidáme omáčku a rychle mícháme asi půl minuty. Podáváme horké. Celý pokrm musíme připravovat na silném plameni, aby špagety nezměkly.

Další jídla:
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Baskické fazole se sosem.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák

Recepty
Motto

Opékané špagety rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.