Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ořechovo-skořicové cukroví

Ořechovo-skořicové cukroví

Suroviny potřebné pro přípravu:

130g hladké mouky, 80g Hery, 1 žloutek, 80g moučkového cukru, 100g mletých ořechů, 4 rovné lžičky skořice, 2 lžičky citronové šťávy
bílek na potření a sekané ořechy na posypání

Recept na přípravu:

Na vále zpracujeme těsto a dáme v mikrotenovém sáčku přes noc odpočinout do lednice. Pak na pomoučeném vále vyválíme, vykrajujeme tvary a dáváme na plech vyložený papírem na pečení. Bílek si vidličkou rozšleháme se lžičkou vody, potřeme vykrojené cukroví, posypeme sekanými ořechy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C - doba podle trouby.

Další recepty:
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jahodové řezy

Recepty
Motto

Ořechovo-skořicové cukroví vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.