Recepty > kuře > osminkové kuře na paprice
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 50 g oleje nebo rostlinného tuku, 120 g cibule, 1 lžička mleté papriky, na hrot nože kmínu, 1 lžička soli, trochu pepře, 2 papriky, vývar nebo voda
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na 8 kousků. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a když začne růžovět, přimícháme mletou červenou papriku, kmín a porce masa. Když se maso začne dusit, osolíme a po 15 minutách přisypeme papriku nakrájenou na nudličky. Během dušení podle potřeby podléváme vroucí vodou nebo vývarem, ale většinou podlévat netřeba, neboť cibule a paprika pustí dostatek šťávy.
Další jídla:
Kuřecí špíz se slaninou.
Vepřové kotlety na paprice povaříme.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Kuře na kari s rýží.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Kuře na paprice se smetanou která ji zjemní.
Špagety Carbonara se strouhaným parmezánem.
Kuřecí těstovinový salát necháme vychladit.
Kari rizoto z čínské zeleniny.
Kuře na paprice s omáčkou a knedlíkem.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Krůtí maso na kari
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo osminkové kuře na paprice.