Recepty

Recepty > polévky > ostrá česnečka

Ostrá česnečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

10 stroužků česneku, olej, 1 litr vývaru, sůl, mletý pepř, chilli, 2 vejce uvařená natvrdo, 4 krajíčky chleba, vaječný bílek, petrželka

Recept na přípravu:

Stroužky česneku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme vývarem, přidáme sůl, koření a vaříme čtvrt hodiny. Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme a přihřejeme k varu. Krajíčky chleba namočíme po obou stranách v bílku, osmažíme na oleji a rozdělíme na talíře. Přelijeme je vařící česnečkou, posypeme drobně nakrájenými vejci a usekanou petrželkou a podáváme.

Další recepty:
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny předem uvařenými.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Česnečka s hermelínem

Recepty
Motto

Ostrá česnečka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.