Recepty > omáčky > ostrá sladkokyselá omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina červené papriky, 1 stroužek česneku, 2 thajské chilli papričky, 5 lžic vinného (rýžového) octa, 10 lžic cukru
Jak připravit tento recept:
Česnek oloupeme, pokud nechceme mít omáčku ostrou, z papriček odstraníme semena, pokud ji chceme pikantní, semena ponecháme. V mixéru rozmixujeme paprikový lusk, česnek a chilli papričky, vložíme do hrnku, přidáme 2,5 dl vody s octem a cukrem a přivedeme do varu. Vaříme bez pokličky, až omáčka trochu zhoustne.
Další recepty:
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na zelenině s bramborem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na Moravance podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Dýňová koprovka
Dozvíte se zde, jak se připravuje ostrá sladkokyselá omáčka a recept na přípravu.