Recepty

Recepty > polévky > ostře kyselá polévka z krevet

Ostře kyselá polévka z krevet

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g krevet, 1 litr zeleninového vývaru, 1 lžíce červené pasty kari, 2 lžíce šťávy z limetky, hrstka čerstvých koriandrových lístečků, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce rybí omáčky, 1 lžička cukru

Recept na přípravu:

Vývar uvedeme do varu, přidáme lžíci citronové šťávy a lžíci kari pasty a vaříme deset minut. Přidáme zbylé koření (bez koriandrových lístečků), chvíli povaříme a vložíme krevety. Vaříme je velmi krátce, horké naložíme do misek a posypeme porce koriandrem.

Další recepty:
Česnečka s bramborem a chlebem.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Rajská omáčka s vajíčkem

Recepty
Motto

Ostře kyselá polévka z krevet má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.