Recepty > polévky > oukrop česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 2 stroužky česneku, 4 lžičky sádla, sůl, 4 krajíčky chleba, majoránka
Recept na přípravu:
Na talíř dáme trochu česneku utřeného se solí, lžičku sádla, majoránku a zalijeme vařící vodou. Podáváme s krajíčkem chleba nebo tvrdý chléb nakrájíme na dílky a vložíme do polévky.
Další recepty:
Krémová česnečka s brambory.
Houbová kulajda z čerstvých hub.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Mléková polévka s rýží a kompotovaným ovocem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Falešná slepičí polévka do které zavaříme jemné nudličky.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Oukrop
Oukrop česnečka přináší na české talíře svoji chuť.