Recepty

Recepty > polévky > ovarová polévka

Ovarová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vepřové koleno nebo kousek vepřové hlavy (asi 1/2 kilogramu), asi 2 litry vody, sůl, nové koření, celý pepř, česnek, 1 cibule, 50 gramů chrup nebo krupek, masox, majoránka

Recept na přípravu:

Očištěné, opálené, opláchnuté koleno (nebo hlavu) vložíme do studené vody, osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření, pepř, pokrájený česnek a cibuli na malém plaménku vaříme do změknutí masa. Mezitím přebereme kroupy, propláchneme vodou, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do procezeného vývaru. Přidáme maso pokrájené na kostičky, masox, rozemnutou majoránku a polévku necháme přejít varem.

Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Zelňačka z bílého zelí kysaného.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Rychlá polévka s nudlemi je rychle hotova.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou smažíme na rozpáleném oleji.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s uzeným masem nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
Ovarová polévka s kroupami

Recepty
Motto

Ovarová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.