Recepty > polévky > ovarová polévka s kroupami
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml ovarového vývaru, 25 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 větší cibule, 6 dkg krup, česnek, sůl, mletý pepř, majoránka
Recept na přípravu:
Do ovarového vývaru zbaveného tuku přidáme na hrubší nudličky nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, jemně nakrájenou cibuli a povaříme. Když je zelenina měkká, přidáme zvlášť doměkka uvařené kroupy. Polévku dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou.
Další recepty:
Polévka z celeru se smetanou.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Uzený vývar s kroupami které přidáme do vývaru.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Hrachová polévka
Ovarová polévka s kroupami přináší na české talíře svoji chuť.