Recepty

Recepty > polévky > ovarová polévka z kolena či hlavy

Ovarová polévka z kolena či hlavy

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vepřové koleno nebo kousek vepřové hlavy (asi 500g), asi 2 litry vody, sůl, nové koření, celý pepř, česnek, 1 cibule, 50g krup nebo krupek, masox, majoránka

Recept na přípravu:

Pečlivě očištěné, opálené a opláchnuté koleno (hlavu) vložte do studené vody, osolte, uveďte do varu, přidejte nové koření, pepř, pokrájený česnek a cibuli a na malém plaménku vařte do změknutí masa. Mezitím přeberte kroupy (krupky), propláchněte vodou, vložte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Potom je oceďte, propláchněte studenou vodou a vložte do proceděného vývaru. Přidejte maso pokrájené na drobné kostičky (z vepřového kolena jen část masa), masox, rozemnutou majoránku a polévku nechejte přejít varem.

Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Telecí polévka z vývaru.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Ovarová polévka s kroupami

Recepty
Motto

Ovarová polévka z kolena či hlavy má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.