Recepty > polévky > ovesná polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky ovesných vloček, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), sůl, vegeta nebo masox, majoránka
Recept na přípravu:
Ovesné vločky zalijeme 4 hrnky vody a necháme nabobtnat, v téže vodě je uvaříme téměř do měkka. Na oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Vše zalijeme vločkami, osolíme, ochutíme vegetou nebo masoxem, majoránkou, podle potřeby zředíme vodou a dovaříme do měkka.
Další recepty:
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Rybí polévka z tresky s kořenovou zeleninou a vejcem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Švýcarská sýrová polévka se slaninou s cibulí.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová polévka s koprem a vejci.
Dršťková polévka z ovesných vloček s česnekem a mrkví.
Ovesná polévka s mrkví
Ovesná polévka přináší na talíře svoji chuť.